Bergama Forum - Bergama İlçesi Forum Sayfaları

Tam Versiyon: BERGAMA DA EKMEĞİMİZLE Mİ OYNANIYOR?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Aşağıdaki kaynağını belirttiğim yazıyı okuyunca çok şaşırdım. Zaten Türkiye de en pahalı akmeği yiyen şehirlerden biriyken bir de bunlar oluyor sa yazık...
RIZKIMIZI MI ÇALIYORLAR?
EKMEKLER NEDEN KÜÇÜK?
İbrahim BAYTAK

Bu gün bir arkadaşımı gördüm. Nereye gittiğini sorduğumda "kaymakamlığa" dedi. Nedenini sorduğumda, "HANGİ EKMEĞİ TARTSAM EKSİK GELİYOR. 400 GR. GELMESİ GEREKEN EKMEKLER EN FAZLA 360 GR, BAZISI İSE 320 GR" dedi.

Belediyeye defalarca telefon ile bildirdiğini, ilgilenmediklerini söyledi.

Yolumun üzerindeki ilk lokantaya gittim. Bir ekmek alıp tartmalarını istedim. Tarttığında 320 GR. Geldi. Bu ekmeğin ancak 62 kuruşa satılması gerektiğini öğrendim.

Mahallemizdeki bakkalda satılan ekmeği tarttık, 286 GR geldi. Kaça satıyorsunuz dedim, 80 YKRŞ dedi. Neden ekmek getirenlere söylemiyorsunuz dedim. Söylüyoruz ama umursamıyorlar dedi.

Bütün bu gramajı eksik çıkan ekmeklerin ayni fırından olması mümkün değil.

Hangi fırıncılar rızkımızdan çalıyor?
Dürüst çalışan fırıncılar da, ekmeğin gramını eksik yapan, halkın rızkını çalan fırıncılara karşı çıkmalı.

Vatandaş zaten ekmekle besleniyor.

Belediyemiz veya İlçe tarım müdürlüğü neden fırınları denetlemiyor?

Bundan sonra en küçüğü 300 gram olacak. Ama daha büyükleri, kepeklisi, burçaklısı, kara deniz ekmeği, ev ekmeği gibi çok çeşitli ekmekler çıkıyor.

Yetkililer ve fırıncılar odası, "HANGİ EKMEĞİN GRAMI NE KADAR OLACAK, KAÇ KURUŞA SATILACAK" diye yerel gazetelerde, radyolarda, belediye hoperlörle ilan yapmalı. Hatta el ilanları yapıp ilan tabelalarına, kahvehanelerin camlarına asılmalı.

Bakkallar ve ekmek satan büfelerin görülecek yerlerine asılmalı. Ki halk bilsin, gerekiyorsa alırken çektirdin.

Ekmek hiçbir şeye benzemez. Halkın rızkının çalınmasına izin verilmez, verilmemeli.

Lütfen yetkililer görevlerini yapsın. Onlarda ayni ekmeklerle karınlarını doyuruyorlar.
heralde bu kader şikayetten sonra bi kaç fırın bu olayı dikkate almıştır
Referans URL